Vad gör en städfirma?

Vad gör en städfirma?

Vad gör en städfirma undrar många, ja det kan skilja sig mellan olika företag, men för det mesta så kan allt inom städning erbjudas, och skräddarsys efter kunders önskemål. Här hittar du en städfirma i hela Sverige från Malmö i söder till Boden i norr, som tillhandahåller de tjänster som alla behöver. Därför arbetar de inom många olika områden och på många olika platser. De erbjuder också ett ganska brett utbud av tjänster av sitt eget slag. Naturligtvis kommer dessa alla att handla om städ. 

Det finns också olika städföretag. Det vill säga, inte alla erbjuder ett komplett utbud av tjänster. Det finns företag som är ett en – eller tvåpersonsföretag. Då är det svårt att erbjuda städning till många kunder eftersom de kanske bara kan arbeta 5 dagar i veckan. Därefter finns det mindre städföretag och nischstädföretag på marknaden. Den sista är alla stora städföretag som erbjuder kompletta städtjänster, som erbjuder ett generellt större utbud av tjänster, och kan med större bemanning ta fler uppdrag. Här kan du läsa om de vanligaste tjänsterna och vad de är, och hur billigt det egentligen är att anlita en städfirma som privatperson.

Vilka städtjänster finns det?

En städfirma erbjuder i regel alla typer av städtjänster. Det innebär att de städar på många olika ställen. I det här fallet kan det handla om tjänster som tillhandahålls till både privatpersoner och företag. Här städar de allt från hus och lägenheter till företag. Naturligtvis kommer de också att kunna erbjuda att städ till alla som behöver.

Hemstädning

Detta är en mycket vanlig tjänst för alla små och stora städföretag. När tiden och krafterna inte räcker till, så väljer många att välja en städfirma för avlastning i livsschemat. Det kan vara engångs städ, varannan vecka städ, en sk. schemalagd städning. Givetvis ska en städfirma kunna vara flexibel och ändra datum och antal städningar om kunden exempelvis är bortrest.

Flyttstädning

De flesta städföretag erbjuder flyttstädtjänster. Detta beror på att det finns en enorm marknad för denna tjänst. Det är faktiskt ett professionellt jobb som måste göras. Flyttstädning har många gånger större krav än en vanlig veckostädning, och måste kunna klara en besiktning av hyresvärd eller nya ägare.. Av denna anledning garanterar seriösa städföretag alltid städgaranti för dessa tjänster till sina kunder. Dessutom är det en förmånlig tjänst då den subventioneras med 50 av Skatteverket och även så frigör det en massa tid så att du kan återhämta dig efter en jobbig flytt. 

Visningsstädning

Detta är även det en städtjänst som tillhandahålls av de flesta städföretag. Detta liknar mycket flyttstädning. Detta beror på visningsstädningen att allmänhet görs i samband med att någon har dött, familjen har flyttat och lägenheten eller också har bostaden sålts. Detta är dock en tjänst som också ska ha en nöjd kundgaranti ska också kunna granskas. Denna tjänst ger också rätt till rut-avdrag när en person anlitar ett städföretag för visningsstädning.

Företagsstäd

Vi pratar om olika tjänster på detta område. I det här fallet är det ett i allmänt stort företag som tillhandahåller denna tjänst, eller det är ett nischföretag inom just detta område av städning. Företagets städområde innehåller allt: byggstädning, städning av kontoret, städning av lagret, städning av butiken, städning av trapphus etc. I det här fallet är det företaget som anlitar andra företag för tjänster relaterade till företagets verksamhet. Detta innebär att kostnaden helt kan dras av från företagets vinst.

Dödsbostädning

När det gäller dödsbostädning kan det handla om 2 olika typer av uppdrag, både tömning och städning. För det första kan det innebära att städföretaget ibland endast tömmer bostaden och underlättar för städning. Andra gånger rönskas ett helhetskoncept med tömning och städning för att anhöriga ska kunna avyttra en bostad och få garanti på jobbet. I det här fallet handlar det verkligen om något som kan jämföras med normal flyttstädning. Dessa tjänster är dock inte RUT- berättigade.

Varför kontakta vår städfirma

  • Kostnadsfri offert
  • Prisvärda
  • Duktiga medarbetare
  • Online året om

Related Posts