Varför snus är bättre än cigaretter

Rökning är en av de största orsakerna till förtida död i världen. Men rökning behöver inte bara betyda cigaretter. Det finns också alternativ som snus som är mycket mindre skadligt. EuropaSnus ger dig här en kortfattad sammanfattning av varför snus är bättre än cigaretter.

 

Först och främst, när du snusar utsätter du inte dina lungor för skadliga kemikalier från rökning. Cigaretter innehåller upp till 7 000 kemikalier, varav många är cancerframkallande, medan snus endast innehåller ca 30-40. Det betyder att det är mycket mindre skadligt att använda snus än att röka cigaretter.
Faktum är att det finns inget bevis på att snus orsakar cancer. Det finns till och med studier som visar att risken för vissa typer av cancer, såsom lungcancer, är mycket lägre hos personer som snusar än hos dem som röker cigaretter.

 

Snus påverkar inte heller ditt hjärta och din cirkulation som rökning gör. Rökning skadar blodkärlen och kan leda till hjärtsjukdomar och stroke. Snus, å andra sidan, har en minimal påverkan på hjärtat.
En annan stor fördel med snus är att det är mycket mindre störande för omgivningen. När du röker cigaretter sprider du obehaglig rök och lukt, vilket kan irritera andra människor runt omkring dig. Med snus finns ingen rök eller lukt, vilket innebär att det är en mycket mer acceptabel form av tobaksanvändning, särskilt i offentliga miljöer.

 

Till skillnad från rökning, som är känt för att orsaka gulaktiga tänder och dålig andedräkt, påverkar inte snus din munhälsa på samma sätt. Naturligtvis kan snus orsaka missfärgning av tänderna, men detta är långt ifrån lika allvarligt som vad som händer när du röker. Dessutom, genom att undvika rökning, undviker du också de skadliga effekterna på tandköttet och risken för tandlossning.

 

Att snusa är inte helt ofarligt, men det är verkligen mycket mindre farligt än att röka cigaretter. Så om du funderar på att göra en förändring i ditt tobaksbruk, överväg att byta till snus. Om du vill köpa snus på nätet så rekommenderar vi Europa Snus. Deras breda utbud av produkter och konkurrenskraftiga priser gör dem till ett utmärkt val för den som vill ha kvalitetssnus direkt till din dörr. Vi hoppas att du hittar denna information användbar och önskar dig all lycka till på din resa mot ett bättre och hälsosammare liv!

Related Posts